Производството на трапезна вода “САВИНА”-водата преминава през шест етапа на подготовка и третиране, включващи най - съвременни технологии, като обратна осмоза и озонация.
Прилагането на обратна осмоза намалява стотици пъти наличието на соли и минерали във водата, което оказва благоприятно влияние върху обмяната на веществата и храносмилането, подобрявайки функцията на бъбреците и общата секреция на организма.

Допълнителното инжектиране на озон в процеса на бутилиране на вода “САВИНА” отстранявя напълно бактерии, микроорганизми и вируси, намалява количеството на желязо и оксиданти, като стерилността на бутилките е значително по-голяма.

Фирмата произвежда и дистрибутира трапезна вода "САВИНА” в следните разфасовки:бутилки за еднократна употреба, изработени от РЕТ с вместимост от 330мл; 500мл; 700мл; 1,5л; 2л; 5л; 10л и газирана вода - 330мл и 1л.,бутилки за многократна употреба, изработени от РС (поликарбонат) с вместимост от 19л.

Бутилките, в които се предлага вода "Савина"са произведени от материал РС /поликарбонат/ - одобрен от Световната Здравна Организация полимер за съхранение на вода.

Здравината и качеството на бутилките са им дали името PLASTIC-Glass, което ги определя най-точно като съдове за многократна употреба, а химическият им състав е подбран така, че да предпазва водата от директното влияние на UV лъчението от слънчевия спектър. Вместимостта на една бутилка е 19 литра и е предназначена да съхранява единствено и само вода.